Streda 18. 09. 2024 01:58:57 | Meniny má Eugénia

Väčšina volebných miestností na Slovensku sa zatvorila, komisie začínajú sčítavať hlasy

Keďže v niektorých okrskoch sa hlasovanie predlžuje, do 22:45 hodiny platí stále volebné moratórium a prvé výsledky sa zverejnia až po tomto čase.

TASR|30. september 2023|22:07:02

Zdroj: TASR - Pavol Zachar

Súvisiaci článok
Do Čierneho na trojmedzí sa vrátili na voľby študenti i mladí pracujúci
Čítajte viac >

Dlhšie hlasujú v jednom z volebných okrskov na Základnej škole Gessayova 2 v bratislavskej Petržalke. Jeden z členov komisie mal totiž zdravotné problémy a museli zasahovať aj záchranári. Hlasovanie sa predĺžilo aj vo volebnej miestnosti v považskobystrickej mestskej časti Považské Podhradie, kde zomrel po kolapse 78-ročný volič.

Voliť mohli aj Slováci žijúci v zahraničí. O voľbu poštou požiadalo spolu 72 993 ľudí, hlasovalo 58 779 voličov. Okrskové volebné komisie na voľbu poštou začali sčítavať doručené hlasy zo zahraničia v sobotu od 18:00 hodiny. Hlasovali aj ľudia v nemocniciach či väzniciach.

Slováci si volili nové zloženie Národnej rady SR v sobotu od 7:00 hodiny. O ich priazeň sa uchádzalo 25 politických subjektov. Hlasovať mohli voliči v 5 996 volebných miestnostiach. Právo voliť malo viac ako 4,3 milióna občanov SR. Išlo o deviate voľby v ére samostatného Slovenska.

Na pokojný priebeh volieb dozeralo vyše 6 000 policajtov aj Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán. Priebeh bol podľa nich pokojný, bez väčších komplikácií. Polícia aj štátna komisia riešila viacero podnetov. Z viacerých obcí hlásia vysokú volebnú účasť.


Súvisiaci článok
Volebné moratórium predĺžili o ďalších päť minút
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť