Sobota 18. 05. 2024 05:36:59 | Meniny má Viola

V obci pri Turčianskych Tepliciach opäť videli medveďa. Dávajte si veľký pozor pri prechádzkach

Obec Mošovce opätovne upozorňuje na Facebookovej stránke na pohyb medveďa. Zaregistrovali ho vo štvrtok 28. septembra v oplotenom areáli pri včelínoch – v lokalite okolo ulice Na Drienok.

Radka Kostánová|29. september 2023|08:45:15

Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Zásahový tím Štátnej ochrany prírody sa podelil o zábery usmrteného medveďa, ktorý útočil na farme v Háji (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Obec Mošovce upozorňuje na pohyb medveďa, ktorého zaregistrovali vo štvrtok 28. septembra v areáli pri včelínoch. Ďalej obec informovala, že v tejto súvislosti sa snažila kontaktovať Zásahový tím Štátnej ochrany prírody SR s cieľom riešenia situácie. Ten objavil za Vegaprintom provizórny brloh z kukurice.

„Okrem iného sme ich vzali aj do parku, kde sú taktiež čerstvé stopy po jeho/ich pohybe. Javí sa aj podľa viacerých videozáznamov, ktoré ste spravili a zdieľali, že ich je v blízkom okolí našej obce viac. Keďže sa poľahky dostali ku oploteným včelám, do parku, či Drienku, oplotenie im problém nerobí. Dávajte si veľký pozor pri prechádzkach, nakoľko Zásahový tím len zmapoval situáciu, zobral si fotky a konštatoval, že môže len plašiť. Zdokumentovaných nahlásení musí byť minimálne 15, aby mohli podniknúť ďalšie kroky, no aj tak nejaká eliminácia vraj zatiaľ nehrozí, pokiaľ nepríde zmena prístupu ako celku politickou zmenou,“ priblížili zástupcovia obce.

Buďte opatrní a dávajte si pozor hlavne v nočných hodinách.


Súvisiaci článok
V obci pri Turčianskych Tepliciach spozorovali medveďa. Dávajte si pozor! (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť