Piatok 06. 09. 2024 20:10:27 | Meniny má Alica

Už o týždeň sa uskutoční famózny 25. ročník Bytčianskeho jarmoku

Najväčšia kultúrno – spoločenská udalosť v Bytči, Bytčiansky jarmok, sa každoročne koná začiatkom jesene. Nebude tomu inak ani tento rok. V poradí už 25. ročník obľúbeného mestského podujatia sa začne v piatok 8. septembra 2023 o 15.00 hod. a trvať bude do neskorých nočných hodín. TEXT: Mgr. Adriana Brziaková, mesto Bytča FOTO: archív mesta Bytča – Bytčiansky jarmok

Tlačová správa|3. september 2023|16:30:19


Súvisiaci článok
Bytčiansky jarmok bude tento rok koncom augusta
Čítajte viac >

Program jubilejného ročníka jarmoku otvorí DH Predmierčanka a pokračovať bude tradičnou prehliadkou miestnych talentov z umeleckých škôl, folklórnych súborov a tanečných klubov. Večer bude rokovejší. Kapely ako Arzén, AYA netreba návštevníkom podujatia predstavovať.

bytciansky jarmok 2019 foto35.jpg

„Zaujímavosťou tohto ročníka Bytčianskeho jarmoku je program, ktorý má takmer úplne regionálny charakter. Najmenší umelci, ale aj známe slovenské hudobné skupiny, všetci pochádzajú z nášho blízkeho regiónu. Spočiatku to nebol zámer. Ale sme radi, že sa to takto vyformovalo“, povedala Nina Gacík, z oddelenia kultúry mesta Bytča.

Podujatie ukončí polnočná diskotéka. Moderátorom podujatia bude Roman Nadányi.

Bytčiansky jarmok je považovaný za najväčší mestský sviatok. Každoročne sa ho zúčastnia stovky divákov. V minulosti sa konal na konci septembra okolo Michala, preto sa kedysi volal Michalský jarmok. V posledných rokoch je termín jarmoku pohyblivý, a preto sa natrvalo ustálilo pomenovanie Bytčiansky jarmok.

Organizátorom Bytčianskeho jarmoku je mesto Bytča. Vstup na podujatie je voľný.


Súvisiaci článok
Bytčiansky jarmok bude tento rok 8. septembra
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť