Pondelok 16. 09. 2024 01:06:20 | Meniny má Ľudmila

Po večeroch bude mestská plaváreň v Liptovskom Mikuláši patriť výhradne verejnosti

Kým donedávna mala verejnosť vyčlenené v mestskom bazéne maximálne dve dráhy, od septembra si Mikulášania už budú môcť užiť vodu na plavárni naplno. Foto: Mesto Liptovský Mikuláš

Juliana Krčulová|20. august 2023|13:30:34

„Po devätnástej hodine bude patriť verejnosti celý bazén a medzi šestnástou až devätnástou hodinou budú mať plavecké kluby vyhradené už len dve dráhy, takže bežní návštevníci si budú môcť užiť zvyšné štyri,“ informuje mikulášska radnica na oficiálnom webe.

Martin Kögel z Verejnoprospešných služieb mesta, ktoré majú v správe mestskú plaváreň, tvrdí, že časový rozvrh pre školy a kluby usporiadali tak, aby zaberali bazén v časoch, keď je väčšina ľudí ešte v práci. Plaváreň bude podľa jeho slov teraz dostupnejšia pre tých, ktorí si chcú prísť zaplávať popoludní a večer.

Mikulášska plaváreň je otvorená denne od 9:00 do 21:00 hodiny a v čase od dvanástej do trinástej je úplne uzatvorená kvôli hygienickej prestávke. Od štrnástej do šestnástej hodiny je prístupná výlučne pre Centrum voľného času a plavecké kluby, pričom vo zvyšných časoch má verejnosť garantované minimálne dve dráhy.

309365893_538438258283516_5587789777033115456_n.jpg Foto: Facebook / Stredná odborná škola stavebná Liptovský Mikuláš

Zástupcovia mesta Liptovský Mikuláš ďalej potvrdili, že rozvrh ranného plávania zostáva bez zmeny.

„V utorky až štvrtky si môžu prísť ľudia zaplávať do mestského bazéna aj v skorých ranných hodinách, celý bazén im bude patriť v tieto tri dni v časoch od šiestej do ôsmej hodiny. Aktuálny rozpis využitia bazéna vždy na nasledujúci týždeň je pravidelne vyvesený na vstupných dverách plavárne a na Facebooku mestskej plavárne,“ priblížili zástupcovia mesta.

Mestská plaváreň v Liptovskom Mikuláši je navštevovaná počas celého roka, avšak vyššiu obsadenosť zaznamenáva v letnom období, keď ju využívajú aj turisti pre blízkosť k centru mesta a priaznivé cenové relácie. Na jeseň by sa mala dočkať aj renovácie.

„V septembri začína mesto na budove s opravou strechy, pôvodná na niektorých miestach zatekala, čo spôsobilo problémy s elektroinštaláciou a budovu musela radnica na niekoľko týždňov aj uzatvoriť. Novú strechu dostanú plavci v októbri, oprava nijako neobmedzí chod plavárne,“ uzavreli zástupcovia mesta Liptovský Mikuláš.


Súvisiaci článok
Zo zahraničia bude voliť 541 Liptovskomikulášanov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť