Sobota 05. 10. 2024 12:07:38 | Meniny má Viera

Bytčianka Vanesa Petrovská mala v zjazde štartovať v novej kombinéze a na novom bicykli. Zranila sa a MS vynechá (FOTOGALÉRIA)

Vanesa Petrovská z Bytče je jedinou slovenskou cyklistkou, ktorá mala na majstrovstvách sveta v Škótsku štartovať v disciplíne zjazd – downhill. Jej profesionálny UR Team vyslal na MS troch pretekárov a vybavil ich novou kombinézou a tiež bicyklom. Pozrite si krásne fotografie, ako mala byť Vanesa oblečená počas súťaže už tento víkend. Na MS štartuje v horskej cyklistike aj Peťo Sagan. FOTO: UR Team

Michal Filek|4. august 2023|09:10:58


Súvisiaci článok
VIDEO Mladá bytčianska cyklistka dostala pochvalu za prvú sezónu v profi tíme
Čítajte viac >

Bytčianka Vanesa Petrovská má stále len 18 rokov. Už druhú sezónu je však súčasťou profesionálneho tímu zjazdovej cyklistiky UR Team.

Ako jediná žena spod Tatier sa v tejto disciplíne, mala počas najbližšieho víkendu, zúčastniť majstrovstiev sveta. Spolu s dvomi kolegami so svojho tímu. Práve UR Team predstavil počas týždňa nové bicykle a kombinézy, ktorými svojich pretekárov na MS vybavil.

„Je tu týždeň svetových šampiónov. Nový deň bicyklov a kombinéz pre Kye A’Hern, Vanesu Petrovskú a Georgea Brannigana,“ uviedol na Facebooku UR Team.

Program MS v zjazde, Fort William 2023 (Glasgow – Škótsko)

Piatok 4. augusta – Kvalifikácia a finále Sobota 5. augusta – Finále

Vanesa však mala smolu. Počas tréningu spadla a spôsobila si ľahký otras mozgu. Lekár jej tak štart na majstrovstvách sveta neodporučil. A tak ich nádejná slovenská pretekárka a šampiónka vynechá.

Veríme však, že čoskoro bude v poriadku a na svahy sa čo najrýchlejšie vráti. Veď MS budú aj o rok.

Na MS sa ale predstaví Peter Sagan. Štartovať bude v cestnej, aj horskej cyklistike. O jeho výsledkoch vás budeme informovať.

ur1.jpg

UR4.jpg

ur3.jpg


Súvisiaci článok
Bytčianska cyklistka Vanesa Petrovská vyhrala súťaž na Novom Zélande
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť