Pondelok 16. 09. 2024 02:24:48 | Meniny má Ľudmila

Martinský primátor ocenil príslušníkov mestskej polície za záchranu života

Primátor mesta Martin, Ján Danko, ocenil dvoch príslušníkov Mestskej polície mesta Martin za záchranu života 73-ročného muža. Foto: Mesto Martin

Juliana Krčulová|27. jún 2023|19:10:45


Súvisiaci článok
Dvoch policajtov z Bytče vyznamenala prezidentka Čaputová za záchranu života
Čítajte viac >

Každé mesto má svojich hrdinov. Ján Kozák a Jaroslav Šmondrk, príslušníci Mestskej polície mesta Martin, sa medzi nich zaradili vďaka svojej pohotovej a profesionálnej reakcii, pri ktorej zachránili život 73- ročného muža.

Tento čin ocenil na uplynulom zasadnutí mestského zastupiteľstva aj primátor mesta Martin, Ján Danko, ktorí obom príslušníkom mestskej polície odovzdal stužku „Za záchranu života“ a Pamätný list mesta Martin.

Image (2).jpeg

„Ako lekár sám až pridobre viem, aký krehký je ľudský život, a že mnohokrát záleží len na sekundách pri jeho záchrane. Som hrdý, že naši mestskí policajti dokázali svoju profesionalitu a rýchle reakcie, vďaka ktorým zachránili ľudský život,“ povedal primátor mesta Martin, Ján Danko.

Mestskí policajti Ján Kozák a Jaroslav Šmondrk sa zaslúžili o záchranu života 73-ročného muža, ktorý v stredu 3. mája upadol do bezvedomia.

„Rýchlym príchodom na miesto a použitím automatického externého defibrilátora došlo k obnoveniu srdcovej činnosti u uvedeného muža a po následnom príchode posádky Zdravotnej záchrannej služby bol muž prevezený v stabilizovanom stave do Univerzitnej nemocnice v Martine,“ priblížili zástupcovia mesta Martin.

Image.jpeg


Súvisiaci článok
Policajti zo Žilinského kraja zachránili život 31-ročnej žene
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť