Štvrtok 25. 04. 2024 08:55:16 | Meniny má Marek

Vo štvrtok je Deň nezvestných detí, pomáha aj Linka detskej istoty

Pri príležitosti Medzinárodného dňa nezvestných detí si ľudia vo štvrtok pripomínajú stratené, nezvestné, týrané a zneužívané deti. Svet zároveň vyjadruje solidaritu s rodičmi, ktorých deti sa nevrátili domov. TASR o tom informovala programová riaditeľka Linky detskej istoty (LDI) Táňa Ivanič Rybanská. ILUSTRAČNÉ FOTO: Freepik.com

TASR|25. máj 2023|18:28:56

Priblížila, že medzinárodne zjednotené číslo 116 000 krízovej linky pre nezvestné deti funguje vo svete od roku 2007. Od jej spustenia poradcovia v celej Európe odpovedali na viac ako dva milióny hovorov a riešili viac ako 70.000 prípadov nezvestných detí. LDI poskytuje dištančné poradenstvo pre deti a mladých ľudí z celého Slovenska nepretržite, bezplatne a anonymne.

LDI sa v minulosti tiež podieľala na zavedení pohotovostného systému na zvýšenie šancí vypátrania uneseného či nezvestného dieťaťa v bezprostrednom ohrození života a zdravia a tiež jeho rýchleho a úspešného umiestnenia do bezpečia. „Linka detskej istoty pôsobí na Slovensku už 28. rok a ťažisko jej práce je v podpore a ochrane práv deti a mladých ľudí, v zlepšovaní kvality ich života," dodala Ivanič Rybanská.


Súvisiaci článok
Mesto Žilina pozýva na Medzinárodný deň detí v Sade SNP
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť