Piatok 29. 03. 2024 10:17:14 | Meniny má Miroslav

Žilinská radnica chce prispieť k odstraňovaniu nenávistných prejavov z online diskusií

Ako informuje hovorkyňa mesta Žilina, Zuzana Holienčíková, podľa analýzy umelej inteligencie softvéru TrollWall viac ako 15 percent komentárov na slovenskom Facebooku tvoria vulgarizmy a tzv. hejty, teda nenávistné komentáre. ILUSTRAČNÉ FOTO: Freepik.com

Radka Kostánová|22. máj 2023|10:05:06

„Novovzniknutá iniciatíva #bezhejtu mobilizuje firmy, organizácie, médiá, verejné inštitúcie a iných majiteľov veľkých profilov na sociálnych sieťach so zámerom kultivovať verejný diskurz. Tento cieľ chce dosiahnuť odstraňovaním nenávistných prejavov z online diskusií,“ priblížila bližšíe.

Za dôležité je nastaviť si jasné pravidlá toho, čo je na danej internetovej stránke akceptovateľné a čo už nie. Nenávistné prejavy na internete majú veľký dosah na spoločnosť, čo už vieme, ale taktiež vplývajú aj na psychické zdravie jednotlivcov.

„Medzi prvými členmi #bezhejtu sú verejné inštitúcie, ako napríklad Polícia SR, Kancelária prezidentky SR, mestá Bratislava, Žilina, Košice a Nitra, Úrad na ochranu whistleblowerov, mnohé mimovládne a neziskové organizácie, ale aj firmy. Iniciatíva je otvorená pre každého, kto spravuje verejné profily na sociálnych sieťach,“ uzavrela správu hovorkyňa.


Súvisiaci článok
Nápis Stanica je dúhový, blogerke to kole oči. „Kvôli takejto neznášanlivosti prišiel Žilinčan o život a podpálili nás,“ odkazuje kultúrne centrum
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť