Štvrtok 02. 05. 2024 09:21:07 | Meniny má Žigmund

Gabriela Gajanová začala letnú sezónu najlepším slovenským výkonom histórie v behu na 600 metrov

Bežkyňa AK ZŤS Martin, Gabriela Gajanová, začala letnú sezónu najlepším slovenským výkonom histórie v behu na 600 metrov. Na pretekoch vo švajčiarskom Langenthale vymazala historické maximum Lucie Hrivnák Klocovej a s časom 1:26,61 min. sa umiestnila na krásnom treťom mieste. Gratulujeme! Foto: Slovenský atletický zväz / Soňa Maléterová

Juliana Krčulová|19. máj 2023|16:51:00


Súvisiaci článok
Cyklista Samuel Hlavatý si z francúzskeho pohára odniesol krásne 6. miesto
Čítajte viac >

Gabriela Gajanová začala letnú sezónu najlepším slovenským výkonom histórie v behu na 600 metrov. Na svojom oficiálnom webe o tom informoval portál Atletika.sk.

Ďalej uviedol, že niekdajšia bronzová medailistka z mládežníckych kontinentálnych šampionátov skončila na štvrtkovom otváracom mítingu sezóny vo švajčiarskom Langenthale v behu na 600 m tretia s časom 1:26,61 min.

Bežkyňa AK ZŤS Martin tak o 35 stotín zlepšila na tejto trati slovenské historické maximum 1:26,96 min., patriace Lucii Hrivnák Klocovej zo 7. septembra 2008 na Atletickom moste v Dubnici nad Váhom.

Snímka.JPG

Gabriela Gajanová, ktorú pripravuje švajčiarsky kouč Louis Heyer, si svoj osobák z 30. júla 2022 v Göteborgu posunula o 79 stotín.

Portál Atletika.sk priblížil, že vo vyrovnaných štvrtkových pretekoch skončila tretia za Švajčarkami Audrey Werrovou (1:25,12) a Rachel Pellaudovou (1:26,54). Až po nej dobehli ďalšie švajčiarske strednotratiarky Valentina Rosamilliová (1:26,79) a Annina Fahrová (1:26,85).

„Veľmi, veľmi sa teším, že sa mi podarilo zabehnúť takýto výkon, i keď ma trochu mrzí, že ma v závere predstihla kolegyňa z tréningovej skupiny. Bol to rýchly beh a vzhľadom na to, že v mojom prípade išlo len o prvé preteky v sezóne, som veľmi spokojná. Teším sa, že bolo v mojich silách dosiahnuť hneď v úvodných pretekoch rekordný výkon,“ uviedla 23-ročná Gabriela Gajanová krátko po pretekoch pre portál Atletika.sk.

Účastníčka olympiády v Tokiu nadviazala podľa portálu Atletika.sk vo štvrtok v Langenthale na výbornú životnú sezónu, v ktorej na halových ME v Istanbule obsadila 9. miesto a zlepšila časom 2:01,70 halový rekord SR Sedlákovej z roku 1987. Prvú letnú osemstovku absolvuje na budúcu nedeľu, 28. mája, na mítingu v nemeckom Rehlingene.

Snímka2.JPG


Súvisiaci článok
Hokejista Matej Macek sa spod Dubňa sťahuje pod Urpín
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť