Nedeľa 24. 11. 2024 07:51:29 | Meniny má Emília

Diecézna súťaž o najlepšie „Katedrálne" cukrárenské a pekárenské výrobky pozná svojich víťazov (FOTOGALÉRIA)

Rímskokatolícka cirkev, Žilinská diecéza v spolupráci s Pastoračným fondom Žilinskej diecézy KROK a Inštitútom Communio, n.o. vyhlásili diecéznu súťaž o najlepšie Katedrálne cukrárenské a pekárenské výrobky. Do súťaže sa mohli zapojiť cukrári a pekári, či už domáci majstri, alebo profesionáli, z územia Žilinskej diecézy. Cieľom súťaže bolo podľa slov organizátorov vytvoriť originálny výrobok spojený s Katedrálou Najsvätejšej Trojice v Žiline. V sobotu 13. mája komisia súťaž vyhodnotila. Foto: Koláž SP21 / Žilinská diecéza

Juliana Krčulová|17. máj 2023|14:35:07


Súvisiaci článok
Do súťaže o najlepšie Katedrálne cukrárenské a pekárenské výrobky sa môžete prihlásiť aj vy
Čítajte viac >

Rímskokatolícka cirkev, Žilinská diecéza v spolupráci s Pastoračným fondom Žilinskej diecézy KROK a Inštitútom Communio, n.o. vyhlásili diecéznu súťaž o najlepšie Katedrálne cukrárenské a pekárenské výrobky. Do súťaže sa mohli zapojiť cukrári a pekári, či už domáci majstri, alebo profesionáli, z územia Žilinskej diecézy. Cieľom súťaže bolo podľa slov organizátorov vytvoriť originálny výrobok spojený s Katedrálou Najsvätejšej Trojice v Žiline. Hodnotiaca komisia rozhodla o vyhodnotení súťaže v sobotu 13. mája.

Do súťaže boli podľa slov hodnotiacej komisie predložené dva výrobky v kategórii pekárenský výrobok a 22 výrobkov v kategórii cukrárenský výrobok.

„Porota s veľkým uznaním zhodnotila predložené výrobky, či po stránke zachytenia témy súťaže a originálnosti prevedenia výrobkov, či po stránke vzhľadu výrobkov a ich chuti a kvality. Z uvedeného dôvodu bolo náročné vybrať najlepšie výrobky,“ priblížili organizátori diecéznej súťaže.

V dňoch od utorka 23. do piatka 26. mája a v nedeľu 28. mája od 8:00 do 17:00 hodiny si bude môcť široká verejnosť v aule Diecézneho centra Žilinskej diecézy, na ulici Jána Kalinčiaka 1 v Žiline, prísť predložené výrobky aj osobne pozrieť.

„V rámci výstavy výrobkov bude prebiehať súťaž o najlepší výrobok na základe hlasovania návštevníkov prezentácie. Najlepšie hodnotený výrobok ako aj traja vylosovaní hlasujúci budú odmenení,“ pripomenuli organizátori.

Porota rozhodla o nasledujúcom poradí výrobkov:

Kategória: I. pekárenský výrobok

V kategórii pekárenský výrobok sa porota rozhodla vzhľadom na počet a predložené výrobky udeliť iba 3. miesto výrobku s názvom Trojkríž zo syrového cesta od pani Veroniky Jurkovičovej z Oščadnice.

Kategória I. pekárenský výrobok..jpeg

Kategória: II. cukrárenský výrobok

V kategórii cukrárenský výrobok sa odborná porota vzhľadom na počet a kvalitu výrobkov rozhodla udeliť 1. miesto, 2. miesto a dve tretie oceňované miesta.

Prvé miesto: Medovník Katedrály Najsv. Trojice - Patrícia Kobzáková, Raková

Kategória II. cukrárenský výrobok - 1.miesto.jpeg

Druhé miesto: Plnený medovník - Stretko žien, Farnosť sv. Jakuba, Kysucké Nové Mesto

Kategória II. cukrárenský výrobok - 2. miesto Plnený medovník.jpeg

Tretie miesto: Mandľové sušienky s čokoládou a Slivkovým lekvárom - Lenka Kubušová, SOU Obchodu a služieb Púchov

Kategória II. cukrárenský výrobok - 3. miesto Mandľové sušienky s čokoládou a Slivkovým lekvárom - Lenka Kubušová.jpeg

Tretie miesto: Medovníková kazeta so srdiečkami, LABORE, n.o., Rajec

Kategória II. cukrárenský výrobok - 3. miesto Medovníková kazeta so srdiečkami.jpeg

Zloženie poroty:

  • Mgr. Jozefína Zaukolcová, SOŠ obchodu a služieb Púchov, predsedkyňa poroty,
  • Mgr. Viera Hýllová, Hotelová akadémia Žilina,
  • Mgr. Jana Pišteková, SOŠ obchodu a služieb Čadca,
  • Mgr. Jozef Abafi, umelecký pracovník,
  • Mgr. Ing. Peter Dubec, ekonóm Žilinskej diecézy.

Súvisiaci článok
Patrónmi 18. ročníka divadelného festivalu DOTYKY A SPOJENIA sú herečka Eva Pavlíková a režisér Ľubomír Vajdička
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť