Streda 18. 09. 2024 23:35:01 | Meniny má Eugénia

V martinskej nemocnici zaočkovali proti ochoreniu COVID-19 za štyri dni 281 detí

Univerzitná nemocnica v Martine (UNM) zaznamenala v januári zvýšený záujem o očkovanie detí proti ochoreniu COVID-19. Podľa hovorkyne nemocnice Kataríny Kapustovej podali počas prvých štyroch očkovacích dní vakcínu 281 deťom vo vekovej skupine od päť do 11 rokov. FOTO: UNM

TASR|20. január 2022|08:52:19

Doplnila, že deti tejto vekovej skupiny sa aktuálne očkujú bez obmedzenia a nevyžaduje sa ani odporúčanie pediatra. Na očkovanie je však potrebné objednať dieťa prostredníctvom online registrácie. "Vakcinačné centrum UNM na Sklabinskej ulici v Martine očkuje deti v dvoch režimoch. Deti vo veku päť až 11 rokov očkujú v pondelok, stredu a piatok. Deti vo veku 12 až 17 rokov sa od januára očkujú v utorok a vo štvrtok. Bezprostredné nežiaduce reakcie po očkovaní sme u detí doposiaľ nezaznamenali," uviedla Kapustová.

V nemocnici sú aktuálne hospitalizované tri deti pozitívne na COVID-19. "Priebeh ochorenia je u nich stredne závažný – majú respiračnú infekciu s horúčkovými stavmi a vyžadujú si podpornú liečbu kyslíkom. Zatiaľ sme prudší nárast ochorení detí na COVID-19 nezaznamenali a je porovnateľný s predchádzajúcimi vlnami. Pediatri však odporúčajú vakcináciu, nakoľko sa očakáva, že zaočkované deti budú mať po infikovaní menej závažný priebeh ochorenia," dodala hovorkyňa UNM.


Súvisiaci článok
V martinskej nemocnici bolo vlani 1230 pôrodov, z nich 393 cisárskym rezom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť