Štvrtok 25. 04. 2024 08:47:08 | Meniny má Marek

Ministerstvo vnútra SR prehlbuje spoluprácu so Žilinskou univerzitou v oblasti krízového riadenia

Pri príležitosti rozšírenia zmluvy o spolupráci medzi Ministerstvom vnútra (MV) SR a Žilinskou univerzitou v Žiline (UNIZA) sa tento týždeň uskutočnilo stretnutie na expertnej úrovni. Zástupcovia sekcie krízového riadenia MV SR a UNIZA diskutovali o rozvíjaní spolupráce v oblastiach vzdelávania, vedecko-výskumnej činnosti a technickom rozvoji. TASR o tom informoval tlačový odbor Kancelárie ministra vnútra SR. FOTO: MV SR

TASR|8. marec 2023|11:50:49

Nosnou oblasťou spolupráce je podľa tlačového odboru záujem oboch strán na skvalitňovaní odbornej spôsobilosti študentov. "A tým zabezpečenie kontinuálneho fungovania štátu po absolvovaní niektorého z odborov bezpečnostných vied s dôrazom na krízové riadenie a civilnú ochranu," doplnil.

"Okrem odbornej praxe pri tvorbe dokumentov krízového riadenia a analýz bezpečnostných rizík budeme klásť dôraz aj na spoločné vzdelávacie aktivity. Novinkou je spolupráca aj pri simulovaných ukážkach zásahov zložiek Integrovaného záchranného systému. Vnímame aj dôležitosť možnej spolupráce v oblasti vedy, výskumu a inovácií," uviedla generálna riaditeľka sekcie krízového riadenia MV SR Michaela Kaňová.

skr-za (1).jpg

Študenti budú mať možnosť konzultovať s vybranými pracovníkmi sekcie krízového riadenia svoje záverečné práce. "Takýto krok bude mať priaznivý vplyv na dátové a informačné portfólio oboch strán, čo zefektívni nastavovanie procesov, napríklad pri vytváraní krízových plánov až na úroveň samospráv," priblížil tlačový odbor.

Prorektor UNIZA pre medzinárodné vzťahy a marketing Jozef Ristvej podotkol, že spolupráca s MV SR na úrovni odborného vzdelávania jednoznačne zvyšuje odbornú spôsobilosť študentov Fakulty bezpečnostného inžinierstva UNIZA. "Je naším záujmom poskytovať kvalitných absolventov do pracovného prostredia tak, aby svojím pôsobením zvyšovali bezpečnosť Slovenska v oblastiach krízového riadenia a civilnej ochrany, požiarneho inžinierstva, či bezpečnostného manažmentu," vysvetlil.


Súvisiaci článok
Spoločnosť Kia Slovakia plánuje aj tento rok vo výrobnom závode v Tepličke nad Váhom mnohé investície (ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť