Streda 24. 04. 2024 23:08:41 | Meniny má Juraj

Nový most v Ondrašovej postavili v dvojmesačnom predstihu

Výstavbu nového mosta v liptovskomikulášskej mestskej časti Liptovská Ondrašová dokončili o dva mesiace skôr oproti pôvodnému harmonogramu. V najbližších dňoch ho odovzdajú do predčasného užívania, bude plne prejazdný v oboch smeroch. Zároveň dôjde k zrušeniu obchádzkovej trasy. TASR o tom informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová. FOTO: Facebook/Žilinský samosprávny kraj

TASR|27. október 2022|19:34:01

S prácami začal zhotoviteľ v máji tohto roka. Pôvodný most pre zlý technický stav odstránili a vybudovali úplne nový. Riaditeľka odboru dopravy Úradu ŽSK Gabriela Tisoňová uviedla, že na pôvodnom moste sa nachádzal celý rad zásadných porúch na spodnej časti aj nosnej konštrukcii.

„Nebolo možné ho rekonštruovať za čiastočnej uzávierky, bolo nutné urobiť úplnú uzávierku. Rovnako bolo nutné prebudovať ho na monolitnú rámovú konštrukciu, pretože v mieste mosta sú stiesnené pomery a v jeho tesnej blízkosti sa nachádza plyn a nehnuteľnosti v cudzom vlastníctve," skonštatovala.

Ako dodala Tisoňová, most momentálne dokončujú, aktuálne vybavujú potrebné povolenia. „Snažíme sa, aby sme do konca októbra mali most uvedený do predčasného užívania," povedala.

Cena za vyhotovenie diela je bezmála pol milióna eur s DPH. Stavbu ŽSK spolufinancoval z Operačného programu IROP.

Cesta v Liptovskej Ondrašovej, na ktorej sa most nachádza, má nadregionálny význam. Denne ňou prechádza množstvo turistov. Tvorí dopravnú spojnicu obcí v regióne a spája Liptov so severným Slovenskom.


Súvisiaci článok
Na moste v Liptovskej Ondrašovej sa začali búracie práce
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť