Štvrtok 25. 04. 2024 14:56:03 | Meniny má Marek

Mesto Dolný Kubín hľadá firmu na rekonštrukciu križovatky na ulici Aleja slobody

Mesto Dolný Kubín hľadá firmu na komplexnú rekonštrukciu križovatky na ulici Aleja slobody. Predpokladaná hodnota zákazky je viac ako 600.000 eur. TASR o tom informoval Martin Buzna z kancelárie primátora mesta. FOTO: Facebook/Ray Sikorski

TASR|24. september 2022|18:11:50


Súvisiaci článok
Predné brzdové svetlá? Projekt ich zavedenia odvčera testuje Žilinská univerzita
Čítajte viac >

Cestu chcú zrekonštruovať vrátane podložia, pribudne odbočovací pruh, ktorý zjednoduší odbočenie smerom na Brezovec (k nemocnici, pozn. TASR). Zrenovujú chodníky a pribudnú nové v smere ku zberným surovinám, na Štrbičný jarok a pri železničnom priecestí. Vybudujú aj nové odvodnenie, osvetlenie a priechody pre chodcov. Železničné priecestie plánujú rekonštruovať a rozšíriť, vrátane chodníka z oboch strán. Úpravy sa dočkajú aj zabezpečovacie zariadenia.

"Obstarávanie robíme opakovane, pretože sa o realizáciu rekonštrukcie v tomto roku na celom Slovensku nenašiel jediný záujemca," priblížil Buzna s tým, že pri opakovanej súťaži posúvajú realizáciu rekonštrukcie na jar 2023, ideálne hneď po zime.

Dolnokubínska samospráva si počas prípravy stavby dala zhotoviť odborné meranie a posúdenie na únosnosť podložia, ako aj celkovú hrúbku konštrukcie vozovky. Doposiaľ radnica vykupovala pozemky, aby bolo možné realizovať rozšírenie križovatky a priecestia. Pôvodný projekt muselo mesto prepracovať vzhľadom na zistené nedostatky v podloží. Ako uviedol Buzna, doprojektovali aj ďalší priechod pre chodcov pred priecestím na ulici Československej armády. Realizovali tiež prekládku elektrického vedenia a posun elektrického stĺpu, vybudovali časť chodníka na Štrbičný jarok, preložku verejného osvetlenia a odvodnenie.


Súvisiaci článok
V Rosine niekto ničí opravy mosta. O čo mu v skutočnosti ide? (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť