Sobota 20. 04. 2024 00:16:27 | Meniny má Marcel

Čadčan si sadol za volant s takmer tromi promile aj napriek uloženému zákazu. Trest ho neminie

Podľa hovorkyne Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci, Janky Zlochovej čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom marenie výkonu úradného rozhodnutia tridsaťdvaročný muž z Čadce. Foto: ilustračné / ELEVATE na Pexels.com

Juliana Krčulová|23. september 2022|15:10:01


Súvisiaci článok
PREHĽAD: Viete, kto ide kandidovať za starostov v obciach v okrese Žilina? (ČASŤ PRVÁ)
Čítajte viac >

Muž mal podľa hovorkyne OR PZ v Čadci viesť v nedeľu 18. septembra 2022 v popoludňajších hodinách po miestnej komunikácii v meste Čadca osobné motorové vozidlo značky Škoda Octavia.

„Policajnou hliadkou bol zastavený a kontrolovaný. Policajti vykonali následne u obvineného dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 1,40 mg/l alkoholu v dychu, čo po prepočte predstavuje 2,92 promile. Preverovaním bolo zistené, že obvinený muž má súdom právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Obvinenému mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol predvedený na policajný útvar za účelom vykonania potrebných úkonov,“ priblížila Zlochová a dodala, že poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu skrátené vyšetrovanie už skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.

pexels-harivirat-muthyam-12435972.jpg Foto: ilustračné / Harivirat Muthyam na Pexels.com

Taktiež v nedeľu 18. septembra 2022 v popoludňajších hodinách došlo na ceste tretej triedy v obci Zákopčie k dopravnej nehode. Na základe doteraz vykonaného policajného vyšetrovania bolo zistené, že tridsaťjedenročný muž viedol motocykel značky KTM v smere od obce Raková, kde došlo k stretu s osobným motorovým vozidlom značky Suzuki Vitara, ktoré viedol šesťdesiatštyriročný vodič.

„Vodič motocykla sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,67 mg/l (1,40 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu a po dopravnej nehode bol prevezený na ošetrenie. U druhého vodiča alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. V súvislosti s dopravnou nehodou vznikla hmotná škoda na majetku vo výške približne 1000 eur. K zraneniam iných osôb, alebo poškodeniu iného majetku nedošlo,“ uzavrela hovorkyňa OR PZ v Čadci, Janka Zlochová.


Súvisiaci článok
Mestskí policajti v Rajci hľadajú majiteľa nájdeného čierneho bicykla značky Piranha
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť