Štvrtok 25. 04. 2024 15:19:49 | Meniny má Marek

3 tipy na to, ako sa čo najlepšie pripraviť na voľby

Čoskoro príde deň, na ktorý tak nedočkavo všetci čakajú. Voľby 2022. Ako sa na ne čo najlepšie pripraviť a zmierniť strach zo zlého výberu? Inšpirujte sa v našom článku. ILUSTRAČNÉ FOTO: Edmond Dantès na Pexels.com

Radka Kostánová|24. september 2022|16:41:27


Súvisiaci článok
Mesto Žilina uverejnilo zoznam všetkých kandidátov zaregistrovaných pre voľby 2022
Čítajte viac >

Informovať sa

Prvý a veľmi dôležitý bod je príprava a informovanosť. Ak chcete byť na voľby pripravení čo najlepšie, mali by ste si dôkladne naštudovať volebné programy jednotlivých osobností, ktoré kandidujú. Potom sa vám s najväčšou pravdepodobnosťou nestane to, že zvolíte niekoho, s koho programom ste sa ani nestotožňovali. Aj keď je náročné čítať všetko do detailov, nemalo by vás to odradiť, lebo v správnej chvíli to prinesie svoje ovocie.

Čítať medzi riadkami (všímať si)

Druhým, taktiež veľmi podstatným, bodom je všímavosť. Určité obdobie pred voľbami by ste si mali všímať, čo robia (budúci) kandidáti pre to, aby zlepšili život občanov v meste a na dedine. Vďaka tomuto budete mať neskôr prehľad o tom, kto sa o ľudí a ich život skutočne zaujíma a záleží mu tom, alebo sa chce len zviditeľniť a o zmenu k lepšiemu sa nezaujíma. Ako sa hovorí, teória je ľahká a krásna, no dôležitá je ťažká prax.

Meditovať a upokojiť sa

A ako posledný bod je tu meditácia. Nemali by ste zabúdať odpočívať a byť v psychickej pohode, lebo v posledných rokoch je život ľudí veľmi stresujúci. Nech sa rozhodnete akokoľvek, možno aj tak nebudete po čase so svojou voľbou spokojní, preto by ste sa mali naučiť to prijať. Vďaka prijatiu a pokojnej mysli budete na voľby skvele pripravení a nech dopadnú akokoľvek, nevyvedie vás ich výsledok z miery.


Súvisiaci článok
Poslanci v Žiline zakázali hazard do 500 metrov od škôl. Počas štátnych sviatkov však môžu byť herne otvorené
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť