Piatok 19. 04. 2024 02:00:04 | Meniny má Jela

Enviropolicajti odhalili páchateľov, ktorí v apríli zmasakrovali ryby v rieke Kysuca

Enviropolicajti oddelenia Žilina po intenzívnom a odborne náročnom vyšetrovaní odhalili páchateľov, ktorí začiatkom apríla jazdili v koryte rieky a podľa prvotných zistení usmrtili minimálne 300 rýb. Ďalšie vyšetrovanie ukázalo, že ich počet sa vyšplhal až niekoľko násobne. FOTO: Polícia

Michal Filek|12. august 2022|13:30:56


Súvisiaci článok
Neznámy páchateľ vykonal v rieke Kysuca veľkonočný masaker
Čítajte viac >

Informáciu priniesla polícia na svojej Facebookovej stránke.

„Mravenčia“, niekoľko mesačná, intenzívna práca Enviropolicajtov viedla k zisteniu konkrétnych páchateľov a tento týždeň aj k obvineniu troch mužov z Čadce. 22-ročný J. B., 30-ročný J. K. a 43-ročný L. M. čelia obvineniu zo zločinu ohrozenie a poškodenie životného prostredia,“ informuje polícia.

Podľa zistení Enviropolicajtov mali títo muži 17. apríla v popoludňajších hodinách, v katastri Turzovky v čadčianskom okrese, jazdiť tromi terénnymi motorovými vozidlami v koryte rieky Kysuca. Práve v tom čase sa tam zhromažďovali z dôvodu rozmnožovania väčšie množstvá rýb druhu podustva severná.

„Jazdením v koryte rieky Kysuca usmrtili najmenej 800 jedincov tohto druhu ryby. Boli to dospelé jedince priemernej veľkosti viac ako 30 cm o celkovej hmotnosti 432 kg. Týmto konaním spôsobili Miestnej organizácii Slovenského rybárskeho zväzu Turzovka celkovú škodu na rybách vo výške viac ako 12 000 eur a Slovenskej republike ekologickú ujmu, ktorú experti vyčíslili na 80 000 eur. Celková škoda sa vyšplhala na viac ako 92 400 eur,“ uzavreli policajti.


Súvisiaci článok
Usmrtenie podustvy v rieke Kysuca ovplyvní ďalšie chránené druhy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť