Štvrtok 28. 03. 2024 14:44:44 | Meniny má Soňa

Ružomberčania v sobotu privítajú Trenčín s cieľom získať tri body

V sobotu 13. augusta 2022 o 18:00 odohrá Ružomberok domáci zápas piateho kola Fortuna ligy s Trenčínom. Pred stretnutím sa klubový web zhováral s hlavným trénerom A mužstva Petrom Struhárom. FOTO: MFK Ružomberok

Michal Filek|12. august 2022|15:39:10

Minulá týždeň vyhrali Ružomberčania v Banskej Bystrici 3:2. „Ako asi každý videl, chceli sme byť my tí aktívni, ale mali sme proti sebe súpera, ktorý vedel trestať gólmi všetky naše chyby v nebezpečných priestoroch, kde sme strácali lopty. Ja som bol stále v kľude, lebo som videl, že chalani to chcú zlomiť jedným gólom. To sa nám podarilo a potom sme išli za víťazstvom. Je to pre nás dôležité víťazstvo z hľadiska psychiky, lebo takéto víťazstvo vždy pozdvihne tím. V zápase boli emócie, veľa energie a vyšli nám striedania. Striedajúci hráči podali veľmi dobré výkony,“ zhodnotil tréner.

Ruža má momentálne na svojom konte osem bodov a nachádza sa na priebežnej tretej pozícii.

Minulý piatok sa Trenčania dočkali prvých gólov v sezóne, keď doma zvíťazili nad Michalovcami 3:1. Po výhre poskočili v tabuľke so štyrmi bodmi na deviate miesto a zároveň sa bodovo dotiahli na ôsmu Skalicu aj siedme Michalovce. „Trenčín prebral Marián Zimen. Je to tréner, ktorý chce hrať futbal. Celá filozofia Trenčína je, že chcú hrať vysoký pressing, útočný futbal. Posledný zápas nám ukázal, že súper je veľmi nebezpečný najmä čo sa týka útočnej fázy hry. Vedia sa presadzovať jeden na jedného. Majú tam veľmi rýchlych hráčov, takže na to si budeme musieť dať pozor. Takisto si myslím, že ich povzbudilo víťazstvo. Čakáme od nich, že sa budú chcieť aj u nás prezentovať útočným futbalom,“ povedal Peter Struhár.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do sobotného duelu zasiahnuť Samuel Šefčík, Marek Zsigmund, Martin Boďa, Kristóf Domonkos, Matej Kochan a Ivan Krajčírik. Otázny je štart Mária Mrvu, Adriána Macejka, Marka Kelemena a Tomáša Bobčeka.


Súvisiaci článok
Ružomberok predviedol parádny obrat a zo Štiavničiek si odviezol tri body
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť