Streda 24. 04. 2024 21:19:25 | Meniny má Juraj

Prekročil povolenú rýchlosť, navyše nafúkal

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 51-ročný muž z okresu Liptovský Mikuláš. Obvinený muž mal podľa slov príslušníkov Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline v pondelok po šiestej hodine ráno viesť po ceste prvej triedy v Martine nákladné motorové vozidlo DAF. ILUSTRAČNÉ FOTO: minv.sk

Erika Filekova|10. august 2022|08:00:02


Súvisiaci článok
Opitý šofér sa po obci Klin premával s takmer tromi promile
Čítajte viac >

„Z dôvodu prekročenia najvyššej povolenej rýchlosti v obci o 20 km/h bol policajnou hliadkou z Okresného dopravného inšpektorátu v Martine zastavený. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,68 mg/l (1,42 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu, pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu,“ uviedli žilinský policajti.

Obvinenému mužovi policajti obmedzili osobnú slobodu a na mieste mu zadržali vodičský preukaz. Vyšetrovateľka Policajného zboru vyšetrovanie skončila a spis predložila prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.

alkohol nad 1.jpg FOTO: Polícia SR

Alkohol za volant nepatrí!

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí.


Súvisiaci článok
Dopravná nehoda medzi obcami Krivá a Podbiel si vyžiadala život tridsaťtriročného muža
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť