Streda 24. 04. 2024 08:38:06 | Meniny má Juraj

Ružomberok: Vo vojenskej nemocnici platí až do odvolania zákaz návštev

Vedenie Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku zakázalo návštevy na všetkých lôžkových oddeleniach. Zákaz je platný od stredy 20. júla 2022 do odvolania. Dôvodom je zhoršujúca sa epidemiologická situácia v súvislosti s ochorením COVID-19. Nemocnica o tom informuje na oficiálnej webovej stránke. Foto: ilustračné / Irwan iwe na Unsplash.com

TASR|20. júl 2022|17:45:04


Súvisiaci článok
AKTUALITA: Ružomberskí policajti vypátrali väzňa na úteku
Čítajte viac >

Zo zákazu platí viacero výnimiek, ktoré rodinným príslušníkom umožnia navštíviť hospitalizovaných pacientov. Patrí medzi nich napríklad návšteva kňaza alebo duchovného na účel vysluhovania sviatostí, tiež návštevy osôb v paliatívnej starostlivosti, ktoré sú ťažko choré alebo umierajúce.

„V lôžkových zariadeniach pre dospelých pacientov môže byť sprievodca pri pôrode a popôrodnej starostlivosti aj sprievodca pri prepustení z nemocnice. Pre detské lôžkové zariadenia je povolený sprievod pacienta,“ konkretizujú z ÚVN.

Podmienkou návštevy či sprievodu je vopred telefonicky dohodnuté povolenie od zodpovednej osoby (kliniky/oddelenia, pozn. TASR) s dohodnutím stanoveného času a protiepidemiologických opatrení. Platí podmienka nevstupovať, ak má návšteva klinické príznaky respiračného ochorenia alebo epidemiologickú anamnézu.

„Vstúpiť je možné len s prekrytím horných dýchacích ciest. Navštevovať je možné len jednu konkrétnu osobu, pre ktorú bola návšteva povolená,“ dodávajú z vedenia nemocnice.

Zároveň platí zákaz pohybu v ostatných priestoroch zdravotníckeho zariadenia. Počet návštevníkov u jedného pacienta v daný čas sú maximálne dve osoby.


Súvisiaci článok
Voľba, ktorá ovplyvní váš život. Týchto 5 rozhodnutí robte každý deň
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť