Štvrtok 28. 03. 2024 14:18:22 | Meniny má Soňa

Všade samá voda a uprostred nej odvaha a ochota pomáhať

Hasiči sú vždy tam, kde potrebujeme pomoc. Dopravné nehody, požiare, ekologické katastrofy, či povodne. Hasiči zo žilinskej Strednej školy požiarnej ochrany Ministerstva vnútra tentoraz nacvičovali záchranu počas povodní. FOTO: Hasičský a záchranný zbor

D U|16. júl 2022|08:26:10


Súvisiaci článok
Posledná tohtoročná príprava novoprijatých hasičov v Žiline sa skončila
Čítajte viac >

„Aj takto vyzerá výučba na Strednej škole požiarnej ochrany MV SR v Žiline. Hasiči z 34. odbornej prípravy na získanie odbornosti inštruktor povodňovej záchrannej služby,“ uviedla škola na svojom Facebooku.

IMG_2083.jpg

Záchrana osôb z vodnej hladiny, zachytávanie nebezpečných látok na vodnej hladine pomocou nornej steny, vyviazanie a ovládanie záchranného člna pomocou lán z brehu, poskytovanie prvej predlekárskej pomoci pri záchrane topiacich sa osôb, plnenie a naloženie vriec naplnených pieskom do člna, ich preprava a uloženie na miesto sanácie, imitácia protipovodňovej ochrannej hrádze, či uväzovanie a vyzdvihovanie bremena z dna vodnej nádrže pomocou nafukovacích vyzdvihovacích vakov. To sú bežné činnosti, s ktorými sa hasiči stretávajú počas povodní.

IMG_2085.jpg

IMG_2087.jpg


Súvisiaci článok
V Porúbke pri Žiline sa pohybuje podozrivý muž, ktorý láka deti na cukríky!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť