Piatok 19. 04. 2024 17:52:01 | Meniny má Jela

Český rafter našiel smrť v rieke Belá na Liptove. Jeho telo prúd unášal dva kilometre

Od soboty pátrali policajti, hasiči, aj horskí záchranári po 62 ročnom českom rafterovi. Ten bol na rieke Belá spolu so ženou, no keď sa čln prevrátil, na breh sa dostala iba ona. Muža, žiaľ, našli až v nedeľu, bez známok života. FOTO: HZS

D U|15. máj 2022|18:02:33


Súvisiaci článok
Pri páde si turistka zlomila lebku
Čítajte viac >

Záchranné zložky pátrali po mužovi v povodí rieky Belá celé hodiny. „Dňa 14.05.2022 v podvečerných hodinách bola Horská záchranná služba (HZS) požiadaná Obvodným oddelením Policajného zboru Liptovský Hrádok o súčinnosť pri pátraní po nezvestnom rafterovi, s ktorým sa počas splavovania rieky Belá prevrátil, v časti pod Hrdovom, raft. V rafte sa s ním nachádzala aj žena, ktorej sa však podarilo dostať na breh,“ opisuje nahlásenú udalosť HZS.

Muža však silný prúd vody unášal ďalej. Do pátrania ešte v ten večer nasadili aj štyroch psovodov HZS z Oblastných stredísk Vysoké a Západné Tatry a príslušníka Školiaceho strediska HZS. Tí až do zotmenia, spolu s príslušníkmi HaZZ prepátravali brehy od Hrdova až po „Starý salaš“. „Podarilo sa im objaviť len raft a prilbu nezvestného,“ opisuje HZS.

IMG_9884.jpg

Pátranie pokračovalo od skorých ranných hodín aj v nedeľu. „Pátrania sa zúčastnili 4 psovodi HZS z Vysokých a Západných Tatier a jeden príslušník Školiaceho strediska HZS. Dvojica príslušníkov SLP a Oblastného strediska HZS Nízke Tatry prepátravala vytipovanú lokalitu zo vzduchu, pomocou pátracieho drona. Do pátrania boli nasadení aj príslušníci HaZZ a PZ SR,“ opisuje HZS.

Zvrat prišiel až popoludní. „Služobný pes označil miesto asi 800 metrov pod „Starým salašom“ a takmer 2 km od miesta prevrátenia sa raftu a následne psovod HZS spozoroval v rieke medzi kmeňmi stromov zakliesnené telo,“ dodáva HZS. Mužovi už pomôcť nedokázali.

IMG_9885.jpg

IMG_9886.jpg


Súvisiaci článok
Kriminálne prípady minulosti: Štvorica bezdomovcov na smrť umučila dvoch kamarátov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť