Streda 27. 03. 2024 15:46:11 | Meniny má Alena

Predsedníčka OZ Malý krok: Fungujeme na princípe pre jedného odpad, pre druhého poklad (FOTO + VIDEO)

V nedeľu 3. apríla 2022 sa v obci Višňové pri Žiline uskutočnila Jarná charitatívna zbierka šatstva, obuvi a doplnkov, ktorú raz ročne usporadúva občianske združenie Malý krok. Do zbierky sa zapojili hlavne obyvatelia Višňového, ale s materiálnou pomocou pre charitatívne zariadenia môžete aj naďalej kontaktovať predsedníčku Katarínu Hríňovú Povrazníkovú. V našom rozhovore priblížila dôvod vzniku občianskeho združenia, priebeh nedeľnej charitatívnej zbierky a aj ďalšie možnosti zapojenia sa do materiálnej pomoci pre charitatívne zariadenia. Foto a video: Juliana Krčulová

Juliana Krčulová|4. apríl 2022|10:34:13

Občianske združenie Malý krok vzniklo v januári roku 2016, pričom prvá charitatívna zbierka sa uskutočnila už rok predtým. „Tu vznikla myšlienka založenia občianskeho združenia. Vyčlenili sme sa na pomoc sociálne vylúčeným skupinám, kde sme videli túto potrebu, že práve týmto ľuďom sa dostáva akoby menej pomoci alebo je im odmietaná z dôvodu nejakých predsudkov a videli sme zmysel v tejto našej činnosti,“ uviedla pre redakciu SP 21 predsedníčka OZ Malý krok, Katarína Hríňová Povrazníková.

DSCF0436.jpg Foto: súkromný archív OZ Malý krok

Nedeľná charitatívna zbierka vo Višňovom pri Žiline sa pod logom občianskeho združenia Malý krok konala už po siedmy raz. „Zaoberáme sa najmä zberom šatstva, ale zbierame aj potraviny a drogistický tovar. Šatstva je vždy dostatok, ale dostávame aj školské potreby a vnímame, že ľudia ako keby si už na to aj zvykli a dokážu darovať to, čo už nepotrebujú. Fungujeme na princípe pre jedného odpad, pre druhého poklad,“ opísala fungovanie charitatívnej zbierky Povrazníková.

DSC_0002.jpg

DSCF0437.jpg Foto: súkromný archív OZ Malý krok

Ak by ste chceli pomôcť občianskemu združeniu Malý krok, môžete ich kontaktovať prostredníctvom ich Facebookového profilu Malý krok, o. z.

DSC_0007.jpg

DSCF0441.jpg Foto: súkromný archív OZ Malý krok

O fungovaní rodinného občianskeho združenia nám v našom rozhovore, okrem predsedníčky OZ, porozprával aj ďalší jeho člen, Jozef Povrazník. Viac o charitatívnej pomoci sa dozviete v našom videu.


Súvisiaci článok
Kultúrny dom vo Višňovom pri Žiline ožije jarnými tradíciami
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť